Wakker worden met Lyme


Ik heb opgeschreven hoe het is om wakker te worden met Lyme. Voor andere mensen is het uiteraard lastig te begrijpen hoe je je moet voelen. Ik wil op deze manier proberen om begrijpelijker te maken hoe mensen met Lyme zich voelen als ze wakker worden.

Het lijkt alsof ik heel hard ergens tegen ben aangebotst of onder ben gekomen. Alles doet pijn.
Mijn voeten tintelen en in mijn tenen heb ik erge steken als ik ze probeer te bewegen.
Mijn kuiten voelen alsof ze zijn afgekneld en iemand er maar tegenaan blijft trappen.
In mijn knieën voel ik een zeurende pijn en zodra ik ze probeer te bewegen krijg ik er erge steken bij.
In mijn bovenbenen voel ik de pijn bonken en ik voel kleine samentrekkingen van mijn spieren, dit maakt me misselijk.
Van mijn billen tot en met mijn onderrug heb ik stekende pijnen, alsof er messen in worden gezet.
Mijn schouders en mijn nek voelen heel vast en alsof iemand er met naalden en een nietmachine in zit te prikken en te nieten.

De klieren van mijn nek, oksels en dijen zijn heel gevoelig en kan die gedeeltes vrijwel niet bewegen of aanraken, anders ontstaat er een ergere misselijkmakende pijn.

We komen aan bij mijn hoofd, die voelt alsof er een hevige migraine doorbreekt en er iets heel zwaars in zit waardoor ik mijn hoofd lastig kan bewegen. Bij iedere beweging van mijn hoofd ontstaan er stekende pijnen. Mijn kaken bonken van de pijn, ik kan ze nog niet goed bewegen dat doet teveel pijn.
Mijn ogen hou ik nog even dicht of open zonder ze te draaien. Als ik met mijn oogballen een andere kant op wil kijken krijg ik hevige en stekende pijnen in mijn slapen.

Mijn borstkas en borsten doen pijn, mijn buik voelt misselijk en er zit een stekende pijn rechts onder in mijn buik, wat ik absoluut niet kan aanraken bewegen.

Mijn armen tintelen alsof ze slapen en erge spierpijn. In mijn handen en vingers heb ik stekende zenuwpijn en een pijn die aanvoelt alsof mijn handen erg verbrand zijn van de binnenkant, de pijn wordt bij iedere beweging erger.

Verder voel ik me alsof ik een week niet heb geslapen, zo verschrikkelijk moe.
Ik zet langzaam mijn bed wat meer omhoog om even bij te komen. In de nacht heb ik altijd al een beetje mijn bed omhoog en slaap zonder kussen op mijn rug, anders krijg ik teveel migraine.

Ik probeer alles even te bewegen ondanks de pijn, mijn lichaam moet toch een beetje loskomen.
Ik open mijn ogen en blijf maar naar een vaste plek kijken zodat ik mijn ogen niet hoef te draaien, zo kan ik aan het licht wennen. Ongeveer een half uur blijf ik zo liggen. Beetje bij beetje probeer ik me te strekken, zodat het me zo lukt om mijn kleren aan te doen en op de bank te gaan zitten.
Douchen doe ik over een paar uur wel, als ik hiervan weer ben bijgekomen.

Ik hoop dat ik zo wat meer inzicht heb kunnen geven in het leven van een Lyme patiënt.

10577032_861695530514900_4035804392270232608_n


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *