4 maanden onderweg


Ik ben inmiddels alweer vier maanden bezig! Het gaat voor mijn gevoel heel snel, de dagen vliegen voorbij. Ik verveel me gelukkig nooit.

De laatste 2 maanden heb ik andere herx reacties dan de eerste, waarbij ik continu op bed lag met koude compressen. Ik heb nog iedere dag erge hoofdpijn, maar daar ben ik aan gewend geraakt. Ik ben ik ook nog heel gevoelig voor licht en geluid en heb nog regelmatig binnen een zonnenbril op.
De heftige migraine waarbij ik geeneens tv kon kijken zonder geluid en niets kon zeggen de hele dag heb ik in ieder geval niet meer zo vaak.

Daarvoor in de plaats ben ik wel een stuk vermoeider, meer zenuwpijnen, minder concentratie, niet kunnen lezen, slechter nadenken, meer pijn in klieren, kaken, ogen, kuiten, handen en vingers. Maar alles beter dan alleen maar liggen in een kamer zonder maar ook iets te kunnen zeggen of kijken. Dus ik ben er blij mee.

Ik heb een paar weken gehad waarin ik een cursus kon lezen, per dag een half uur totaal en maximaal 4 tot 5 keer in de week. Maar dat is voor mij al heel veel, helaas lukt dit nu niet meer.

Ik breng nu vooral mijn dagen door op de bank liggend/hangend en soms zittend :-).
Ik kijk leuke films en series met zacht en soms zonder geluid als dat me teveel wordt.

Iedere dag probeer ik wel yoga oefeningen te doen, omdat ik merk dat dat voor mij goed is. Het ligt eraan hoe ik me voel, hoeveel minuten ik het kan. Ik pas de oefeningen er gewoon op aan, al is het alleen maar even meditatie en wat rekken en strekken een paar minuten, alle beetjes helpen.
Daarnaast probeer ik als mijn hoofdpijn en vermoeidheid het toelaten even op mijn step te staan en rustig te steppen. Hierdoor heb ik in ieder geval wat beweging. Ik krijg er wel erge hoofdpijn van en moet echt een paar uur bijkomen, maar het is wel goed.
Af en toe ga ik ook naar buiten, maar van de zon krijg ik meteen enorme hoofdpijn, ik hou van bewolking!

Veel mensen vragen vind je het niet heel erg of voel je je er nooit vervelend, boos of verdrietig om.
Natuurlijk vind ik het niet leuk, maar ik heb de situatie geaccepteerd en probeer er iedere dag iets leuks van te maken en dat lukt me ook heel goed.

Het enige wat ik vervelend vind is als ik gebeld word voor een ontzettend leuke acteerklus en ik nee moet zeggen.
Maar mijn tijd komt nog wel!

berg


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *