3 weken behandeling


Sinds 27 mei ben ik bezig met de behandeling. De eerste week bracht ik vooral op bed door, nu lig ik vaak op de bank en soms op bed. Dit is voor de afwisseling wel zo fijn!
Doordat de antibiotica de borrelia aanvalt komen er gifstoffen vrij, hierdoor verergeren de klachten.
Dit heet een Herxheimer reactie, dus eigenlijk geldt: hoe slechter het gaat, hoe beter de antibiotica zijn werk doet.
Met dat in mijn achterhoofd vind ik het ook niet erg dat het achteruit gaat, zolang ik maar niet enorme hoofdpijn heb.

Ik heb wel iedere dag hoofdpijn, maar dat had ik voor de kuur ook. Gelukkig heb ik niet iedere dag een migraine aanval zoals ik op vakantie wel had.
Verder ben ik: veel vermoeider (wist niet dat dat kon :-)), wazig in mijn hoofd, heb ik meer last van spiersamentrekkingen, meer pijn in mijn klieren, meer last van licht en geluid, meer spierpijn en een nog slechtere concentratie.
Dus de antibiotica doet goed zijn werk is dan maar mijn conclusie.

Ik zit nu meestal op de bank of lig op bed als er teveel licht is in de kamer. Gelukkig hou ik erg van series kijken, dus kan ik mij nu helemaal uitleven :-). Lezen is nog te vermoeiend, maar af en toe lukt dat een paar minuten.
Verder ga ik soms een boodschap doen op een dag of een stukje lopen of klein stukje fietsen, niet allemaal hoor. Het ligt aan mijn dag wat ik kan doen, maar ik ga maximaal 10 minuten fietsen of lopen. Soms ga ik iets langer, maar moet ik het daarna bezuren met erge hoofdpijn, dus probeer ik zo goed mogelijk naar mijn lichaam te luisteren. Als ik op de dag naar buiten ga, visite krijg of langs een vriendin ga kan ik bijvoorbeeld niet douchen, omdat ik daar zo uitgeput van ben dat ik daarna niets meer kan. Maar het is fijn dat ik mijn lichaam goed ken en weet wat ik kan om deze periode zo aangenaam mogelijk te maken.

Naast de antibiotica krijg ik iedere dag een 4me injectie en 2x in de week 10mg B12.
De 4me injectie zet Ewout, zelf zou ik dat nog niet kunnen omdat de vloeistof enorm brandt en na het prikken blijft dit meestal nog 20 minuten aanhouden.

De B12 injectie geeft de buurvrouw me, ze is verpleegster en de injectie moet in de spier, dus dit kunnen we beter niet zelf doen.
De prik zelf doet gelukkig minder pijn dan de 4me, alleen door de hoge hoeveelheid B12, is de spier daarna heel gevoelig en kan ik er 2 uur niet op staan. Ik heb vroeger wel 1 mg B12 injecties gehad en daar had ik nooit last van, dus denk dat het komt doordat dit 10x zo geconcentreerd is.

Al met al ben ik heel blij dat het gevecht nu is begonnen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat werken en weet dat het de komende tijd eerst nog achteruit kan gaan. Toch blijf ik positief en geniet ik iedere dag van de leuke momenten, wat hoe slecht ik me ook voel, ik heb het gelukkig altijd heel leuk met mezelf en mijn omgeving.

10462841_801572316527222_4388539979004185163_n


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *