17 & 18 februari – eerste 2 onderzoeksdagen


1e consult

Op 17 en 18 februari was het eindelijk zover, ik had 2 dagen lang onderzoeken en een afspraak met Pr. Dr. De Meirleir.

De binnenkomst voelt al goed, ik zit in een wachtkamer met mensen die allemaal dezelfde symptomen hebben als ik.  Het is fijn om met mensen die hetzelfde hebben te praten over hoe ze het ervaren.

Eerst heb ik een lactose intolerantie test, ik vul een formulier in waarop symptomen staan aangegeven.                       Per symptoom geef ik een waarde van 1-5  aan hoeveel ik er last van heb.  Ik geef bijna alles een hoog cijfer, wat leuk :-), nou dat niet maar dit is al een stukje erkenning.

Vervolgens een gesprek met De Meirleir, wat een kundige man zeg. Ik heb nog nooit een arts gehad die zoveel kennis heeft op dit gebied.

Hij stelt gerichte vragen over mijn klachten, geeft oorzaken en terwijl ik nog niet begonnen ben met de behandeling, geeft dit me al heel veel vertrouwen.

Op basis van mijn verhaal, symptomen gaat hij uit van een behandeling van 18 maanden, met daarna 1 jaar revalidatie.

Na het gesprek geef ik nog heel veel buisjes bloed. Dit is heel netjes geregeld, want de verpleger legt precies uit wat er getest wordt, wat het inhoudt en wat de kosten hiervan zijn. Ik krijg deze lijst mee naar huis.

Er wordt echt op alles getest, uiteraard Lyme, co-infecties, virussen, bacteriën, op cel niveau, allergieën en nog een aantal zaken die ik nu lastig weet te ontcijferen als ik ernaar kijk :-).

De volgende dag ben ik daar weer om 8:00 uur paraat, kapot van de vermoeide dag ervoor, maar benieuwd en toch vol enthousiasme, voor zover dat lukt :-). Ik begin aan de glucose intolerantie test, deze duurt tot 11:30 en dan ben ik klaar. Een paar dagen heb ik echt nodig om bij te komen en breng ik in bed en op de bank door.  Het was het zeker waard.

De volgende afspraak is op 16 april, ik krijg dan alle uitslagen en behandelplan.  Ik kan niet wachten, tel de weken en nu de dagen af, eindelijk ga ik op naar herstel!

Happy Place 8


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *